Copilul nimanui…

Povestea am sa o va destainui eu, Radu. Desi nu-mi sta in fire sa fiu eu cel care comunica de obicei cu pulicul, de asta data voi fi povestitorul. Prima mea tangenta cu o chitara a fost in iarna lui  2004, cand diriginta vroia neaparat ca macar 2 baieti sa invete sa cante la chitara pentru serbarea de iarna. Atunci am vazut cum e sa  tii in mana o chitara prima data. Dupa cateva subtilitati, tata a inteles ca mi-as dori o chitara, asa ca de ziua mea, cand am implinit 15 ani – in 2005 am primit prima mea chitara, o Hora – Reghin, foarte frumos cromata in rosu si negru. Cantand prin clasa, prin scoala, am dat peste oameni care cochetau si ei cu muzica – chitara sau voce.

Povestea propriuzisa incepe intr-o toamna nesigura de 2007. La mijlocul lui septembrie, cand se numarau bobocii, se auzea de un concurs intre scoli; avea trei sectiuni: muzica divertisment, muzica clasica si cor. Asa ne-am adunat pentru repetitii trei elevi ai Colegiului National “Emil Racovita” Iasi, la acea vreme mai mult sau mai putin boboci: Iftode Ilona (voce), Manole Vlad (chitara si voce) si Andrei Radu (chitara si voce). Dupa concurs, observand ca ne face placere sa cantam impreuna, am mai organizat concerte in cadrul scolii, de pe urma carora ne-am ales cu un nou membru, Cozan Stefana(voce). In formula aceasta ne-am inscris in Cenaclul Moldavia, de care se ocupa atunci Walter Ghicolescu. Prin intermediul dumnealui l-am intalnit pe dom’ profesor Adrian Gradinaru, care ne-a ajutat mult urechindu-ne de cate ori a fost nevoie – lucru pe care-l mai face acum. Lucrurile s-au schimbat pe masura ce fiecare dintre noi se schimba, asa ca dupa plecarea Ilonei si a lui Vlad, a intrat in grup Darabana Madalina (voce). Mai tarziu Stefana avea sa fie inlocuita de Dima Cristina (chitara si voce). In toamna lui 2009 ni s-a alaturat Amarandi Roxana (vioara).

[audio:http://aunc.info/Descantec – Copilul nimanui.mp3]

Pentru mai multe piese accesati site-ul oficial www.descantec.ro

In prezent incercam sa ne lucram melodiile, cat mai multe si cat mai frumoase – speram noi. Intr-un viitor apropiat poate reusim sa si inregistram cate ceva, daca vom dispune de conditiile necesare. Este posibil, pe timp de vara, sa ne auziti cantand afara, in aer liber, mai precis in Pasajul din Piata Unirii.

Preluare de pe Descantec.Ro

3 Comments on “Copilul nimanui…”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.