Cum iti faci propriul Monopoly?

monopolyDe ceva vreme am imprumutat Monopoly si Anti-Monopoly unor prieteni. De Monopoly sunt plictisit, cand joc parca e prea monotonie, vreau macar numele strazilor sa fie diferit iar cartonasele sa mai aiba si alte texte si as prefera sa nu fie tradus cu Google Translate.

Asa ca am deschis Photoshop-ul si am creat un nou document .PSD (nu are treaba Victor Ponta aici!). In document am ales 300dpi si rezolutia 8000px X 8000px. Nu are rost sa detaliez cum se trag niste linii. Important e ca am creat cate strazi am vrut, ce preturi am crezut si cate inchisori mi-a dorit inima. Pentru cartonase se alege tot 300dpi iar rezolutia 4000px X 8000px. Asa am scris ce texte am dorit, cate pedepse am considerat si cadouri… fara numar!

Am ales o oarecare tipografie Iasi pentru tiparirea graficei. Important e sa alegi un carton gros, vorbim de print digital Iasi si e neaparat sau musai cum vrei sa ii spui… cartonul sa fie flexibil. Stii.. trebuie indoit atunci cand il strangi. Nu e print carte Iasi sa nu fii nevoit sa o indoi. Pentru cartonase poti folosi un carton gros. De retinut: SA FIE MAT, adica nu lucios!

bani monopolySi acum cea mai importanta treaba: BANII. Sa nu incerci sa printezi bancnote reale caci sunt mici sanse sa vi le printeze vreo tipografie iar legea iti interzice sa o faci oricum. Eu am scris sumele intr-un dreptunghi frumos colorat, rosu pentru sume mari, verde pentru sume mici si asa mai departe. Vezi poza alaturata. Rezolutia recomandata: 2000px X 6500px, 300dpi. De printat se vad foarte frumos pe hartie foto mata si laminata. Si cartonasele le puteti lamina, eu am regretat ca nu am facut-o.

Costul unei tipariri nu depaseste 30 lei. Un Monopoly cum are toata lumea costa aproximativ 100 lei.

2 Comments on “Cum iti faci propriul Monopoly?”

    1. Folosite de la un joc mai vechi, Piticot (zaruri si pioni). In loc de case poti folosi niste cartoase mici pe care scrii C si H (casa, hotel)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.