De cata memorie RAM e nevoie? 16GB vs 32GB

Inainte de a spune ca 32GB RAM e mult mai bun decat 16GB RAM sau mai putin hai sa vedem daca merita sau nu investitia.

Pentru inceput trebuie sa stabilesti clar pentru ce anume folosesti PC-ul. Daca e vorba doar de a rula filme 4K, YouTube, Facebook si browsing in general atunci recomand sa nu iei mai mult de 8GB RAM.

Insa, daca mergi pe un Gaming PC (Far Cry 5, Assasins Creed si altele) nu iti recomand 32GB memorie RAM pentru ca nici un joc nu are nevoie de mai mult de 16GB memorie RAM instalata pe PC.

Singurul PC pe care merita sa pui cel putin 32GB RAM este un PC Workstation. Da, daca esti vlogger pe YouTube si faci editarea filmarilor in Adobe Premiere, Cut Pro sau Davinci Resolve atunci investeste in RAM pentru ca o sa simti diferenta.

Pana de curand m-am multumit cu 16GB RAM. Fac editare 4K in Adobe Premiere Pro pe SSD, bineinteles. Uneori, in timpul editarii se mai bloca, nu-mi reda fluid imaginea si sa nu mai vorbim ca in timpul randarii, PC-ul devenea inutilizabil.

Am facut un upgrade si am instalat 32GB memorie RAM. PC-ul respira mai bine, procesorul nu depaseste 50 de grade (Ryzen 7 1700 cu Over Clock la 3.7GHz de la 3.0GHz) , placa video nu depaseste 45 de grade (GTX 1060). 

In Media Encoder am dat la randat niste proxy, in acest timp editam in Premiere foarte fluid.

De ce 32GB RAM daca Adobe Premiere foloseste 12GB din cei 16GB pe care ii ai?

Pentru ca acum Adobe Premiere foloseste 24GB din cei 32GB pe care ii am 🙂 Si ma gandesc serios sa trec pe 64GB si sa revin cu un update la acest articol.

Workstation: minim 32GB RAM

Gaming PC: 16GB RAM

Nu aruncati banii pe geam!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.