Despre jocurile copilariei

fete sar elastiqueImi amintesc cu drag de cateva jocuri ale copilariei mele. Sunt curios cati dintre voi ati auzit de aceste jocuri si cati dintre voi ati si jucat aceste jocuri.

Sticla: noi puneam un pet de 2 litri cu cateva pietricele in interior in mijlocul strazii. Ii dadeaum un sut astfel incat sa “zboare” cat mai departe de locul initial si fugeam si ne ascundeam. Cel ce trebuia sa ne prinda, lua sticla o aseza la loc si incepea cautarea. Cand vedea pe careva trebuia sa fuga si sa puna mana pe striga spunand si numele celui gasit. Ceilalti il puteau salva lovind sticla. Si asa eu eram cel ce trebuia sa-i prind tot timpul 🙂

“De v-ati ascunselea”, “Tara, tara vrem ostasi”!, “Piticot” (joc de societate), “Privatizarea” (varianta romaneasca a Monopoly),  jocurile cu cornete, ata, rata si vanatorii, sotron si multe altele.

tank1990Odata cu anii 1990 au aparut multe jocuri ce au inceput usor usor sa ne tina in casa. Sa uitam sa dam cu piciorul in minge undeva in spatele blocului sau sa alergam de nebuni pe malurile raului si sa prindem broaste. Daca Piticot, rummy sau alte jocuri de societate le jucam pe o patura intinsa pe iarba sau printr-un cort facut in scara blocului, jocurile pe televizor necesitau un televizor.

Imi amintesc jocul “Terminator” ce trebuia conectat la televizor. Din pacate si noi eram conectati la televizor salvand printesa lui Mario, omorandu-ne in Bomberman, ducand diferite misiune la capat in Contra sau impuscand rate cu pistolul. De cele mai multe ori stateam cu tata nopti intregi jucand Tank 1990.

In 2000 erai cineva daca aveai acasa un Pentium de la IBM. Deja descopereai jocurile pe calculator. Mario arata mai bine si avea mai multe nivele. Dar cati dintre noi nu au jucat Mortal Kombat, Street Fighter, Need for Speed, Heroes? Ce-i drept, eram nevoiti sa mergem salile de jocuri pentru a avea acces la ele. Chiar si cu PC acasa, jocurile, muzica erau ceva greu de obtinut.

Intalnirile din parc s-au mutat pe chat-ul retelei de cartier sau pe mIRC. Cu trecerea anilor ne-am mutat cu totul in online. De la cateva jocuri cu motociclete am ajuns sa jucam online Virtual Life, Battlefield, WoW si alte jocuri cu o grafica uimitoare ce tinde sa te rupa de realitate.

Pe PC-ul personal am cateva jocuri instalate, printre cele ce se joaca online se numara si Need For Speed World, World of Tanks si unul dintre jocurile vechi: SimCity 2000 Special Edition.

2369157-e3_sp_04

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.