Despre promovare online

googleM-a sunat un potential client si mi-a reprosat ca site-ul meu nu are Alexa Rank bun. Ce servicii SEO ofer eu, daca site-ul meu nu are rank bun?

Este vorba de site-ul AiDESIGN.ro, site lansat recent, ce nu are nici macar Pagerank de la Google. Nici nu ma intereseaza ce Pagerank va primi, daca va primi. Nu ma intereseaza sa platesc pentru promovoarea site-ului aidesign.ro vreodata.

Am facut site-ul doar pentru ca multi ma intrebau unde pot intra sa vada ce fac, cum fac si niste preturi. Da, am pus si un formular de comanda, in caz de cuiva ii este lene sa sune si doreste sa ceara o cotatie pentru proiectul sau.

Ori de cate ori am ocazia, il updatez, tin preturile la zi si incerc sa adaug in portofoliu, toti clientii. Ai un Alexa Rank bun daca ai vizitatori, eu nu am nevoie de vizitatori, am nevoie de clienti. Daca din 1000 de vizitatori primesc 10 clienti, sunt bun. Dar daca din 90 de vizitatori, primesc 10 clienti, sunt si mai bun. AiDESIGN are medie 3-4 vizitatori pe zi, cam nimic de prin Google. Ori intra direct pe site, ori de pe un alt site facut de AiD.  Nu am nevoie de afisari site, am nevoie de actiuni. Atat timp cat le am, nu imi pasa de alexa rank sau altele.

Daca ai un magazin online, conteaza tot, alexa rank, pagerank, link-uri, retele de socializare. Daca e doar un site unde iti afisezi serviciile, nu cred ca e necesara o investitie in promovare. E de ajuns putin Facebook si un schimb de link-uri. Ieftin, da bun!

Inainte de a investi in SEO si Promovare, spune-mi ce tip de site ai, de ce vrei vizitatori, cati din ei ii vrei clienti si ce oferi tu si altii nu ofera.

Nu mai dati bani firmelor ce promit marea cu sarea. Am vazut multe site-uri optimizate ca la carte insa fara clienti, pentru ca nu erau promovate pe alte site-uri si retele sociale. SEO = Search Engine Optimization, adica optimizare pentru motoare de cautare. Adica dl. Google, Yahoo, Bing, Ask si rudele lor sa imi indexeze site-ul corect si eficient. Daca nu ii ajuti prin promovare, ramai cu SEO si atat.

Degeaba un site este primul in cautarile Google, daca nu exista nicaieri in alta parte. Va ramane doar pe Google, poate ca va avea si vizitatori multi, dar… cati clienti?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.