Blog

Gata cu Windows XP

windowsxp-vs-windows7Microsoft Corp va inceta de anul viitor orice fel de suport al sistemului de operare Windows XP, ceea ce inseamna ca programul nu va mai primi actualizari sau corectii de bug-uri de pe serverele companiei.

Potrivit Market Watch, care citeaza netapplications.com, in prezent acest sistem de operare este utilizat de aproximativ 39% dintre posesorii de PC-uri, 45% si-au instalat Windows 7 si doar 3,2% utilizeaza Windows 8.

Microsoft doreste astfel sa incurajeze trecerea la noua versiune de Windows. In corporatie sustin ca „marea majoritate” a utilizatorilor de XP deja au instalat sau urmeaza sa se mute la noua versiune a sistemului de operare.

Cei care nu vor trece la OS Windows 7 sau Windows 8 pana in aprilie 2014 li se va cere sa semneze acorduri individuale de suport, iar IMM-urilor li se va oferi un discount de 15% pentru actualizarea software-lui la versiuni mai noi, oferta fiind valabila pana in luna iunie 2014.

Totodata, suportul pentru Microsoft Office 2003 se va incheia pe 08 aprilie 2014.

Amintim ca anul trecut Microsoft a incheiat perioada principala de suport pentru sistemul de operare Windows Vista.

Windows este numele unei serii de sisteme de operare create de compania Microsoft. Microsoft a introdus Windows pe piata pentru prima data in noiembrie 1985, ca un supliment la MS-DOS.


Nu stiu cati utilizatori Windows Vista au fost multumiti de achizitie, insa de Windows XP sunt foarte multumiti.

Din punctul meu de vedere, incepand cu aprilie 2014, cei de la Microsoft vor pierde acei 39% din posesorii de PC-uri, care in prezent folosesc Windows XP. Trecerea de la Windows XP la Windows 7 sau Windows 8 nu este simpla. Pe langa costurile pentru upgrade-ul sistemului de operare, intra si costurile pentru upgrade-ul hardware-ului. Daca windows XP mergea fara probleme pe 256MB RAM, Windows 7 are nevoie de 2GB ca sa ruleze frumos + procesor, etc.

 

Sursa: Income Magazine5 comentarii

 1. Iftime Alexandru 26 mai 2013 at 22:35 -  Răspunde

  E foarte urat din partea celor de la Microsoft ca fac un asemenea lucru, multi utilizatori vor fi obligati sa isi schimbe sistemul de operare pentru a umple conturile celor de la Microsoft. Ce fac IMM-urile care au investit in partea de sistem de operare?
  My recent post Un sejur reusit poate fi si de last minute

 2. Marin 7 iulie 2013 at 23:51 -  Răspunde

  Inca mai functioneaza, am vazut acum cateva zile o ridicare imensa a utilizatorilor Windows XP, parca acum isi cumpara lumea calculator.

 3. bookingexpert 8 septembrie 2013 at 15:47 -  Răspunde

  Eu nu am mai vazut la nimeni Windows XP.
  Cred ca majoritatea folosesc Windows 7 si mai nou 8

 4. Ionut 2 aprilie 2014 at 23:26 -  Răspunde

  Din cate stiu eu, Microsoft ofera 100$ pentru cei care vor sa treaca de pe Windows XP pe o varianta noua ex Windows 8.

  • Schimb de link-uri 3 aprilie 2014 at 11:21 - 

   Ce poti face cu Windows 8 pe un Intel Pentium de 800Mhz, 128MB ram?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook