Pardoseala exterioara: Pro si Contra!

Pardoseala exterioara (deck) din lemn si deck-ul compus din alte materiale: Pro si Contra! Ce tip de deck ar trebui sa folosesc?

 Amenajarea unui spatiu da intotdeauna batai de cap. Fie ca este vorba de amenajare interioara fie ca este vorba de amenajare exterioara alegerea materialelor potrivite este foarte importanta pentru ca rezultatul sa fie cel mai bun. Inainte de a face alegerea finala trebuie sa va ganditi la toate optiunile pe care le aveti. Pentru inceput trebuie sa stabiliti care sunt necesitatile pe care le aveti si mai ales preferintele. Vi se potriveste mai bine lemnul natural sau materialele compozite si plasticul concepute astfel incat sa arate ca lemnul?

Pentru a face alegerea corecta trebuie sa cunosti foarte bine avantajele si dezavantajele fiecareia din variante. Astfel, vei sti care iti satisfice cel mai bine nevoile, gusturile, costurile, care este cea mai rezistenta si in acelasi timp care este cea mai prietenoasa cu natura.

Lemnul este materialul traditional cu care s-a inceput amenajarea si construirea pardoselilor si a teraselor exterioare. Indiferent la ce este folosit lemnul ofera intotdeauna un aspect frumos, rustic si in acelasi timp caldura. Mirosul pe care lemnul il emana te face sa te simti in mijlocul naturii. Lemnul ofera eleganta oricarui spatiu si, ales corect acesta este durabil si foarte rezistent. Tratat corespunzator acesta nu se va umfla si va tine insectele la distanta. De asemenea, respectandu-se recomandarile de ingrijire si intretinere precum si protejarea cu un conservant pentru cherestea ce necesita aplicare in fiecare an, se va reduce contractia lemnului oferind un aspect placut si o durata de viata de peste 30 de ani.

Dezavantajul ar fi in privinta costurilor. Daca alegeti un lemn care necesita tratare termica pentru a putea fi folosit cu succes in amenajarea unei terase exterioare costurile vor fi mult mai mari. De fapt, provocarea consta in a face mai durabile niste soiuri de lemn mai puţin dotate la acest capitol. Tehnic, cu ajutorul unor substante chimice se creste rezistenta unui lemn precum pinul, care este la origine un lemn moale, ajungand ca acesta sa faca parte dupa tratarea termica din clasa I putand fi folosit cu succes pentru amenajarea unei terase de exterior avand o durabilitate si o rezistenta foarte mare. Insa, datorita procesului prin care trece, pretul acestuia va fi unul destul de mare.

daDe aceea, daca nu va puteti permite sa amenajati o terasa cu pardoseli exterioare, puteti opta pentru una din material compozit. Lemnul compozit are la baza fibre lemnoase, polietilena, stabilizatori UV, coloranti si diferiti aditivi meniti sa imbunatateasca calitatile mecanice. Acest compus prezinta avantajul de a avea aceeasi rezistenta cu cea a lemnului tratat chimic din clasa I. Terasa compozit este o alternativa pentru cheresteaua ecologica, un material care imbina plasticul si fibrele de lemn. Acest material este foarte aspectuos, rezistent la intemperii, la pete, ieftin si usor de intretinut. Insa are si anumite dezavantaje, precum: poate arata ieftin, poate fi alunecos, nu prezinta rezistenta la mucegai si se poate deforma.

De asemenea, la cele din plastic culorile si texturile nu se aseamana intotdeauna cu lemnul. Cherestea din plastic de inalta densitate este fabricat din polietilena reciclate (ReHDPE) plastic. Cel mai bine este sa apelati la sfaturile unor experti in pardoseli care sa va ajute sa alegeti varianta potrivita pentru nevoile si bugetul pe care il aveti pentru amenajarea unei pardoseli exterioare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.