Primul meu calculator

Imi amintesc ca imi doream un calculator, eram inca in scoala generala, in clasele V-VII. Bineinteles ca nu mi-am permis unul si nici familia mea nu avea fondurile necesare, nici bicicleta nu am avut. Am avut in schimb guma Turbo, sucul la punga si pe varul meu cu PC unde mergeam sa ma joc si sa invat sa folosesc un calculator.

Pe atunci aveam un site gazduit pe home.ro, foloseam mIRC si eram si admin pe un anumit canal de mIRC.

Prin clasa a IX-a dupa ce am strans cate alocatii am putut am gasit pe cineva care vindea un calculator cu doua milioane si jumatate. Nu aveam toti banii, dar m-a ajutat mama cu o buna parte din suma.

Mi-am cumparat un IBM P 100, cu un procesor Intel Pentium de 100 Mhz, 48 MB Ram,  un HDD de 512MB si Windows 98 SE, Floppy Disk, CD-ROM, tastatura, mouse si un monitor de 14” de cateva kilograme.

La scurt timp l-am conectat la internet cu ajutorul unei retele de cartier. Plateam 400.000 lei pentru o banda de 64kbs internet si 10 mb in retea. Foloseam Borgchat pentru a sta de vorba cu vecinii din cartier, rareori foloseam Yahoo Messenger.

Mergea foarte bine Bomberman iar Need For Speed 2 mergea putin in “reluare” dar mergea si jucam fara oprire.

 Care a fost primul vostru calculator?

One Comment on “Primul meu calculator”

  1. Primul meu PC mai exista si in ziua de azi. Mi l-au luat ai mei undeva prin 2001. Si-a facut treaba saracul si se mai haraie si acum sub rabdarea de otel a mamei care mai citeste cate un ziar si mai omoara o bila. Are un hard de vreo 40 GB, un Ram de 256Mb si l-am marit la 512Mb si tot asa un monitor cat o roata de caruta. N-am schibat la el decat sursa si placa de retea ca se stricase. A fost bun la vremea lui…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.