Recenzie: monitorbacklinks.com

Acum 6 zile mi-am făcut cont pe Monitor Backlinks pentru a monitoriza link-urile din Link Exchange precum şi cele pentru care plătesc. Incă testez serviciul. Să vedem ce am descoperit până acum.

DESIGN

Desgin-ul este foarte plăcut, arată foarte bine, se încarcă rapid iar butonul START USING IT FREE te convinge să-l apeşi şi să îţi faci cont pentru că e gratuit 🙂 .

Din punctul meu de vedere, mărimea fontului este puţin cam mare pentru H1 și ocupă mult spațiu, vizitatorii fiind nevoiți să dea scroll pentru a vedea exact ce face Monitor Backlinks. Îmi place bara din top și faptul că rămâne vizibilă.

CONȚINUT și UTILIZARE

Așa cum am spus și la secțiunea de Design, butoanele sunt bine amplasate, conținutul primei pagini te convinge să te înregistrezi.

Să vedem ce se întâmplă după înregistrare, în secțiunea Dashboard. Sunt puțin dezamăgit, pot monitoriza doar 3 link-uri. Dar pentru 30 de zile pot monitoriza până la 500 link-uri, bun! Observ un buton pe care scrie GET +7 link free și îl lovesc pentru a primi încă 7 link-uri pentru a avea 10 în total. Din nou, sunt dezamăgit. Pentru a le primi trebuie să pun link către site-ul Monitor Backlinks. Sunt de acord să pun link către un anumit site atunci când voi considera că acel site merită acest lucru. Așadar, voi testa în continuare serviciul oferit de Monitor Backlinks și când voi considera că își face treaba foarte bine și e util, voi câștiga cele 7 link-uri în plus.

Observ în meniul SEO TOOLS un HTTP Header Status Code pe care l-am testat și sunt foarte mulțumit de rezultat. E foarte util și-l recomand tuturor să-l folosească măcar o dată pe lună.

Tot în meniu găsesc link către: suportul tehnic, pagina de facebook, blog, contact și cea de planuri și prețuri în caz de m-am convins că merită să dau un ban.

Să revenim la Dashboard. Am adăugat pentru test 5 link-uri pe care doresc să le monitorizez.

🙂 Superb! Îmi arată daca link-ul este Nofollow, ce pagerank are site-ul pe care îl monitorizez, ancora și serverul. Pot importa/exporta site-urile pentru EXCELL.

🙁 Mi-ar fi plăcut să găsesc și Alexa Rank și un lucru important dacă acel site este sau nu în blacklist.

Datele se actualizează o dată la 3 zile iar dacă se schimbă ceva sunt notificat prin e-mail.

Imediat după ce am primit e-mailul am intrat pe site să văd dacă link-ul a dispărut de pe respectiva pagină. Și spre surprinderea mea, nu a dispărut. Posibil să fie vreun bug sau site-ul să fi fost offline când s-a făcut verificarea. Nu-mi pot da seama.

Per total m-am convins că merită să folosesc serviciul gratuit, pentru că prețurile mi se par cam mari pentru un blog personal. Pentru un site complex (magazin online de exemplu) care plătește sume mari pentru link-uri sau articole plătite prețurile oferite sunt destul de rezonabile.

SEO

Începem cu rankul ALEXA: 104,908, un rank foarte bun și 6,277 în România. Pagerank-ul de la Google este de asemenea foarte bun: 4/10. Drept dovadă că sunt câțiva care au pus codul Monitor Backlinks pentru a primi încă 7 link-uri.

Pe rețelele sociale monitorbacklinks.com are 21 Facebook Likes, 73 Facebook Shares, 2 Facebook Comments și 30 Google Plus+.

Descrierea conține cuvinte cheie foarte bune: “Get notified by e-mail if someone removes or adds nofollow to your backlinks. Try this great SEO Tool to monitor your backlinks.“, însă nu am găsit deloc META KEYWORDS 🙁 .

Se poate face o pagină mai frumoasă pentru erorile 404, am pretenții la un asemenea site.

404 - monitorbacklinks

Site-ul are doar 49 de pagini indexate în Google și totuși se află printre primele rezultate după căutări:

Cred că se poate și poziția 1, rămâne de văzut pe viitor, momentan 3870 de site-uri au link către monitorbacklinks.com.

Administratorul ar trebui să arunce un ochi pe W3C să mai taie din erori, 79 la număr. Eu am 92, dar e mai puțin important.

NOTA DESIGN: 8,9

NOTA CONTINUT SI UTILIZARE: 9,0

NOTA SEO:  8,7

NOTA FINALA: 8,87

Vă las și pe voi să testați serviciul oferit de MonitorBacklinks.com și să vă dați cu părerea.

5 Comments on “Recenzie: monitorbacklinks.com”

  1. Pozițiile de pe Google nu corespund. De ce recomanzi site-ul dacă tu nu vrei nici măcar să pui link spre el?

  2. Pe google.ro nu corespund, eu le-am publicat pe cele de pe google.com, site-ul fiind in limba engleza.

    E mai important un link valid intr-un articol decat in sidebar sau in alte locuri. Informeaza-te inainte de a comenta.

    1. Probabil nu aș obține 8, ci mai puțin. Multe din punctele menționate în acest articol, site-ul LunaViteB încă nu le-a atins. Mulțumesc de sugestie, promit să revin cu o recenzie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.