Unde înveți mai bine? Acasă sau la școală?

Citisem recent un articol pe blogul lui Dany în care erau enumerate mai multe citate despre școală dintre care am ales următoarele:

“Şcoala cea bună e aceea în care şi şcolarul învaţă pe profesor.” – Nicolae Iorga

Foarte mulți profesori nu se lasă corectați de elevi atunci când greșesc. Îmi amintesc când profesoara de limba română greșise un cuvânt când citea un text iar unul dintre colegi și-a permis să o corecteze.

“- Mă băețel.. mă faci proastă? Ia treci la tablă!”

“Şcoala nu trebuie să fie junglă, dar nici seră.” – Vasile Ghica

De aia am primit eu diploma de onoare: “Fără mine ar fi monotonie”. Dintotdeauna am urât orele monotone, ședințele lungi și monotone ale șefilor și întotdeauna intervin pentru a le aduce un zâmbet pe față participanților.

“Nu puteam suferi şcoala şi n-am făcut niciodată faţă cerinţelor sale.” – Thomas Mann

Eu am urât absolut toate obiectele, inclusiv sportul. Nu am făcut față cerințelor pentru că nu mi-am dorit îndeajuns, tot timpul eram pus pe distracție, chiar și acum.

“Educaţia mea a fost suspendată doar în anii de şcoală.” – George Bernard Shaw

Nu e chiar așa. Fiind pus pe distracție evitam să fac ce mi se spunea. Nu mi-a plăcut să fiu acel roboțel care să citească pentru că ajută pe viitor ci eram ăla de citea doar dacă îl interesa ceva, ceea ce se întâmpla foarte rar. Mă refer strict la anii de liceu pe care nu o să îi uit niciodată. Au fost cei mai frumoși ani, cei mai buni colegi, cei mai buni profesori și cele mai bune băute. La școală ai ocazia să socializezi cu mai multe persoane nu doar cu cei 10-15 din fața blocului. Cunoscând mai multe persoane vei ajunge să faci diferența între bine și rău, anturaj bun, anturaj mai puțin bun, profesor de treabă, profesor sever, etc.

Te educi și la școală, important e să eviți monotonia și rutina!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.